dinsdag 8 mei 2012

Japanalicious dag 0; Fruitsap, koffie, gin, wijn, water...


08:09

“Daar wordt niet van gedronken en dat wordt niet weggegooid in de bus” groet de buschauffeur de fruitsap drinkende Stefanie. Het slaat me perplex. In die mate zelfs dat ik lomp genoeg ben met mijn rugzak tussen de deuren te blijven staan. “Kan meneer een stap dichter komen, dan kunnen we op tijd aankomen op onze bestemming” Of het was omdat we nog slaapdronken waren of door de jeugdige entourage, we voelen ons terug gekatapulteerd naar het 6de middelbaar, en wat doe je dan... redelijk ondiscreet uitlachen die handel :D

08:30 - Het terras aan het station

Een warme herinnering aan het vertrek naar Bali licht nog vers in het geheugen... reizen het doet wat met een mens. Mensen sprinten om hun trein te halen, soms op “kantoortallonen”, soms met de wanhoop in hun ogen. We genieten wel wat tegenwoordig maar daar moet wat voor gebeuren. Het maandagochtend schouwspel dwingt respect af voor de werkende mens.

09:50 – Check-in

We zijn behoorlijk vroeg, mensen die met mij al land verkend hebben weten dat een goede keuze, zo ook Stef. “Eens ingecheckt gaat ie weer normaal doen hoor” hoorde ik ons Jally ooit zeggen tegen het gezelschap.

10:00 Breakfast 8,25€ ipv 10,10€

Een behoorlijke promotie zo beweren ze. Te dure koffie op de luchthaven, dan ben je zeker dat de vakantie begonnen is!

12:10 - Heatrow – Tokyo

De bevolking aan boord van de vlucht BA005 “verjapanst”. Yoga in de gang en “stof maskertjes”, ja zelfs al op het vliegtuig. Het eten is uitgebreid en bestaat uit een duidelijk Japans en Westerse deel. Azaitisch draagt normaal de voorkeur maar gezien de komende 3 weken noodles en rijst worden en de buren ons gewaarschuwd hebben over de afwezigheid van vlees op het menu wint de Beef Herefordshire. Hoe zou dat dan zitten met Kobé beef..?

2 opmerkingen:

B Photography zei

Veel plezier, veel avontuur en kom met veel mooie beelden en ervaringen terug!!
En blijven schrijven, ik volg het!

lc zei

i i follow, i follow you. veel plezier en groetjes, lieven